Sådan sparer du strøm

Sænk temperaturen med en grad

Opvarmning er en af de ting, der bruger mest strøm i et almindeligt hjem. Du sparer cirka 5 % af omkostningerne til opvarmning for hver grad, du sænker indendørstemperaturen.

Tag et kortere brusebad eller installer en energibesparende bruser

Med den energibesparende bruser kan du spare op til 50 % energi sammenlignet med normale brusehoveder. Eller du kan gå i bad halvdelen af tiden. Opvarmning af varmt vand er en af de ting, der bruger mest strøm i en gennemsnitlig husstand, så her kan der være mange besparelser.

Skift til energisparepærer

Belysning er ikke det, der trækker mest strøm, men det kan stadig være en god investering at skifte til energispare- og LED-pærer. Disse giver op til 10 gange mere lys med den samme mængde energi.

Oplad elbilen, når den er billigst

Elprisen kan svinge meget i løbet af dagen, og opladning af en elbil bruger meget strøm. Planlæg din opladning, og oplad, når det er billigst. Dette kan også automatiseres med mange smarthusløsninger.

Sluk lyset i rum, du ikke bruger

Dette er måske det ældste trick i bogen! Selvom belysning ikke bruger ret meget strøm, især sparepærer, kan der stadig være et par kroner at spare her, når strømmen er ekstra dyr.

Installer varmepumpe

En varmepumpe er en meget effektiv opvarmningsmetode, og kan bruge 2-3 gange mindre strøm end en ovn, der giver samme mængde varme. Det kan koste lidt at installere, men vil helt sikkert betale sig på lang sigt.